preloder
projectmanagement

philips glow

Philips Glow 2016 werd mede georganiseerd door mij, tijdens mijn meewerkstage bij MegaWatt.

Details

November 2016
MegaWatt

Categories

Project Management

PHILIPS FOTOMARKETING

Philips is hoofdsponsor van Glow. Elk jaar staat Philips dan ook op de Glow route. Megawatt heeft dit jaar voor de 2de keer de eer gekregen om dit uit te werken. Ik heb dit traject samen met twee andere projectmanagers gedaan, ieder had zo zijn eigen taken. De foto met de twee dansende ballerina’s bovenaan de pagina is het conceptidee.

Philips wilde voor 2016 een fotomarketingactie organiseren. Ik en mijn collega’s zijn aan de slag gegaan met planningen, budget, briefings, kleding, offertes, inkoopopdrachten, leveranciers, locatie, veiligheid, stand, overdekking, fotomarketingpartij, lichtkunstwerk enzovoorts. De onderstaande foto’s zijn het resultaat voor de bezoekers.

MAIL MET FOTO

Om je eigen glowfoto te kunnen ontvangen moest je een e-mail achterlaten. Tevens werd gevraagd of de gefotografeerden kans wilde maken op een HUE homemake-over van Philips.

De foto van de fotoactie zat verwerkt met een smartlink in de mail die hierlangs getoond word. Deze fotomail heb ik opgemaakt volgens de guidelines van Philips. De tekst in de mail heb ik met een tekstschrijver bepaald. Door op de link te klikken werd je doorgestuurd naar een externe pagina waar je eerst een commercial van Philips HUE ziet en vervolgens de foto. De website is momenteel offline.

Evaluatie

Ik ben volop bezig geweest voor dit project. Van mee het idee te bedenken tot de evaluatie bij het Philips hoofdkantoor. Er zijn tijdens Glow 2016 740.000 bezoekers geweest. Onderstaand staan de cijfers die wij gescoord hebben. Ook is er een aftermovie gemaakt. 

Mijn evaluatie: Doordat MegaWatt het ook erg druk had met andere projecten heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen over dit project. Het was daardoor extra leerzaam en ik ben blij dat ik dit helemaal mee heb mogen draaien.

foto's gemaakt

Unieke website bezoeken

gedownloade foto's

e-mailadressen verzameld

ANDERE PROJECTEN

WINKELHART OUD WOENSEL
GAMEHOUSE
BOMBEE