preloder
social media

Winkelhart oud woensel

Voor WOW heb ik de Facebook pagina beheert, één nieuwsbrief ontwikkeld, actiedagen bedacht en uitgevoerd.

Details

Sep 2016 – Jan 2017
MegaWatt

Categories

Social Media
Projectmanagement

over het project

Een van de eerste projecten waar ik tijdens mijn meewerkstage bij MegaWatt aan gekoppeld werd was WOW. WOW staat afgekort voor Winkelhart oud Woensel. Het is een merk dat mede mogelijk wordt gemaakt door de stichting van Oud Woensel. Tijdens mijn stage heb ik marketing voor het bedrijf gedaan, zowel online als offline. De doelstelling was om WOW onder de aandacht te brengen. Voor WOW heb ik één nieuwsbrief geproduceerd, wekelijks Facebookberichten geplaatst en zijn er actiedagen geweest in het centrum van Oud Woensel. 

Facebook

Voor de Facebookpagina van Winkelhart oud Woensel heb ik verschillende berichten gemaakt. WOW is een project waar je je creativiteit in kwijt kan. De onderwerpen waren geheel uiteenlopend, de ene keer gaf ik informatie over acties in het plaatselijke winkelgebied het andere moment een leuk weetje. Voor het bedenken en ontwerpen van de posts ben ik verantwoordelijk geweest. Dit gebeurde aan de hand van programma’s als illustrator of Photoshop. In totaal zijn er rond de 20 facebook posts geplaatst door mij tijdens mijn stage. Vier voorbeelden hiervan zijn toegevoegd, zie de afbeeldingsgallerij. Voor meer voorbeelden kunt u de facebookpagina van WOW bezoeken.

Actiedagen

Een keer per maand werd er een actiedag georganiseerd op de Woenselse Markt. Deze actiedagen worden door Megawatt bedacht en uitgevoerd. Hier werken dan ook de promotiemedewerkers van Megawatt Fieldmarketing. Ik heb voor de actiedagen het materiaal laten opmaken door de vormgevers en de promotiemedewerkers mogen briefen over de actie. Hiernaast heb ik dus ook contact gehad met de leveranciers. Zelf heb ik ook twee van deze dagen mee mogen verzinnen en deze actiedag heb ik helemaal opgezet. Die twee dagen worden hieronder besproken.

Facebook actie

29 oktober & 31 december 2016

Het doel van de Facebookactie was om mensen in Oud Woensel op de foto te zetten. Met het idee van een promotie om meer likes te krijgen bij de Facebookpagina heb ik deze actie bedacht.

Het leek me leuk als bezoekers op de foto konden met een fotoframe, dat is minder statisch dan een zomaar een foto. Daarom heb ik het WOW Facebookframe ontworpen.

Voor de actie heb ik een fotograaf benaderd en een promotiemedewerker geregeld. De gefotografeerden kregen een kaartje mee waarop stond dat ze de foto’s terug konden vinden op de WOW Facebook pagina. 

Kerst actie

24 december

Om iedereen een prettige kerst te wensen is er een fotowand geplaatst op de Woenselse Markt. Mensen werden hier op de foto gezet en ook bij deze actie konden ze de foto terugvinden op Facebook.

Voor de actie heb ik verschillende dingen geregeld zoals het kerstdoek, de visitekaartjes en het personeel dat bij het doek stond.

Nieuwsbrief

In het begin van mijn komst werd de taak aan mij gegeven om een leuke nieuwsbrief te bedenken. Ik mocht de inhoud hiervan zelf schrijven en het design bedenken. Het onderwerp werd samen met Katja, de WOW projectmanager van Megawatt,  vast gesteld. De nieuwsbrief ging over ‘De wereldkeuken van Winkelhart Oud Woensel’. Dit kwam voort uit de verschillende culturen die er in Oud Woensel leven. Zo is er een Marokkaanse visrestaurant, een Spaanse brasserie en een Canadese fastfoodketen. Al dit samen kwam neer op ‘De wereldkeuken van WOW’.

Ik heb interviews afgenomen bij de restaurants en dit alles beknopt samengevat in enkele zinnen. Samen met een vormgever heb ik over de vorm van de nieuwsbrief nagedacht. Ik wilde graag een interactieve nieuwsbrief, eentje die leuk is om te lezen. 

Ik ben erg blij met het resultaat. Het is een speelse nieuwsbrief geworden met linkjes naar de websites van de restaurants. Ik heb deze nieuwsbrief zelf in elkaar gezet met mailchip.

ANDERE PROJECTEN

NS
PHILIPS GLOW
BOMBEE